marți, noiembrie 29Bine ați venit! | Site-ul oficial al Școlii "Gheorghe Lazăr" Corbu

ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"GHEORGHE LAZĂR"

Corbu, Constanța

ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"GHEORGHE LAZĂR"

Corbu, Constanța

ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"GHEORGHE LAZĂR"

Corbu, Constanța

previous arrow
next arrow
Slider

SCRISOARE CĂTRE PĂRINȚI

Buna ziua, dragi parinti.
Conform datelor primite de la DSP Constanța, rata incidenței cumulate este sub 1/1.000 locuitori în majoritatea localităților din județul Constanța. Așadar, se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de infrastructura și resursele existente la nivelul unității de învățământ.
In cadrul ultimului consiliu profesoral, la nivelul Scolii Gimnaziale “Gheorghe Lazar” s-a hotarat adoptarea scenariului 1 pentru inceperea anului scolar 2020-2021, adica prezenta fizica a tuturor elevilor in clasa cu respectarea normelor de igiena si distantare sociala in vigoare.
Asadar, luni 14.09.2020 la ora 9 elevii ciclului primar, respectiv ora 11 elevii din gimnazial, vor avea ora de deschidere a anului scolar, in sala de clasa împreună cu profesorul invatator sau diriginte.
Pentru scoala Vasile Alecsandri, precum si pentru celelalte structuri veti fi informati separat, conditiile fiind particulare pentru fiecare caz in parte.
Doar elevii vor fi prezenti, cu mascute de acasa, vor intra singuri pe poarta scolii respectand distanta de cel putin 1 metru intre ei, fara a forma grupuri. La intrarea in curtea scolii vor fi asteptati personal pentru a-i indruma catre caile de acces in scoala. Vor merge direct in sala de clasa, respectand de asemenea distanta in interiorul scolii, fara a intra in alte sali de clasa, fara a intra la toaleta.
Intalnirea initiala va dura aprox 1 ora, elevii urmand sa primeasca un orar provizoriu precum si un grafic al pauzelor.
Orarul va fi unul modular. De anul acesta pauzele vor fi de doua tipuri. Pauza de final de ora va fi de 5 minute (intre H:25 si H:30), pauza in care elevii nu au voie sa paraseasca locul in banca sau sala de clasa, se face doar schimbul intre profesori.
La gimnaziu, ora va incepe de ex. la 12.30. Si pauza de recreere a elevilor care va avea durata de 10 minute si vor fi decalate conform orarului modular recomandat de autoritati pentru a nu se intersecta elevii si a limita raspandirea virusului. La fiecare ora din cele 55 minute vor avea aceste 10 minute de pauza, moment desfasurat sub supravegherea profesorului cu care au ora in momentul respectiv. Vor putea ramane in clasa, manca, merge la toaleta pe rand, iesi afara supravegheat in functie de necesitati.
Manualele vor ramane in continuare la elevi, cele de anul trecut inca doua saptamani, cele de recapitulare initiala. Asadar, vor veni de marti, conform orarului, cu manualele de anul trecut, in coperti.
Separat vom crea o postare referitoare la masurile ce au fost luate la nivelul scolii in vederea respectarii reglementarii si normelor in vigoare pentru prevenirea raspandirii infectiei cu virusul Sars-Cov2, masurile ce trebuie respectate de catre toti agentii implicati in procesul educativ, cadre didactice – elevi – parinti.
Va rugam frumos sa le cititi acest mesaj copiilor, impreuna sa incercam sa in constientizam ca este un moment dificil cand este foarte important sa respectam normele si regulile atat de igiena, cat si de distantare, cand trebuie sa ne implicam cu totii pentru ca prin efort comun sa putem sa respectam dreptul la educatie si dreptul la sanatate al fiecaruia dintre noi.
O ultima mentiune.
Va rugam sa evitati, in contextul actual, transmiterea de orice materiale  gen flori sau alte obiecte. Ca de obicei, asa cum va spunem mereu, nu este nevoie decat de un zambet si de bune intentii pentru a fi cu totii multumiti si a face lucruile sa mearga bine.
O zi buna sa avem si sa incepem anul scolar cu multa responsabilitate si implicare din partea tuturor!

“Împreună pentru educatie!”

Cadrele didactice si conducerea
Scolii Gimnaziale “Gheorghe Lazar” si structurile sale.