sâmbătă, decembrie 9Bine ați venit! | Site-ul oficial al Școlii "Gheorghe Lazăr" Corbu

ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"GHEORGHE LAZĂR"

Corbu, Constanța

ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"GHEORGHE LAZĂR"

Corbu, Constanța

ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"GHEORGHE LAZĂR"

Corbu, Constanța

previous arrow
next arrow
Slider

CONCENTRIC – povestea voluntariatului

În perioada mai 2020 – aprilie 2021, Asociația Centrul Cultural Corbu a derulat proiectul de solidaritate socială “CONCENTRIC”, cofinanțat de Corpul european de solidaritate al Uniunii Europene.

Principala provocare a fost să producem o schimbare la nivelul percepției asupra voluntarului și voluntariatului, creșterea nivelului de implicare a tinerilor în activități de voluntariat în comuna Corbu.

În cadrul proiectului am urmarit promovarea activităților de educație nonformală, prin care să dezvoltăm valorile solidarității, ale unei societăți echitabile, bazate pe pluralism, nediscriminare, toleranță, solidaritate și egalitate.

Prin inițierea tinerilor în voluntariat, ne dorim ca tinerii să aducă o contribuție semnificativă la viața societății și să dea dovadă de solidaritate, cooperare și înțelegere reciprocă.

Echipa de voluntari care a derulat proiectul, formată din 5 tineri din Corbu, a reusit ca, în cele 12 luni ale proiectului, să atraga peste 30 de voluntari activi, cu ajutorul cărora s-au desfășurat o serie de activități și evenimente în comunitate: sesiuni de informare, cursuri pentru voluntari, activități culturale, evenimente publice, activitati de timp liber, activități sportive, actiuni de ecologizare, teambuilding si altele. Pentru recunoașterea meritelor celor implicați, lunar s-a desfășurat festivitatea “Topul voluntarilor”, iar la final “Gala voluntarilor”.

Dar, pe lângă beneficiul adus de toate aceste activități, ne bucurăm să constatăm că generația tânără este foarte deschisă la astfel de acțiuni și, prin îndrumare și exercițiu, pot dezvolta voluntariatul și acțiunile civice, pe cont propriu.

Școala, instituție de o importanță deosebită în orice societate, ne-a fost alături în derularea acestui proiect, iar cadrelor didactice le adresăm cele mai calde mulțumiri pentru implicare și susținere!

Activitățile desfășurate se găsesc aici.